Haber

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası heyecanı başlıyor: Birçok ilk yaşanacak

Kadın futbolunun en önemli uluslararası organizasyonu olan ve bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan FIFA Kadınlar Dünya Kupası yarın başlıyor. Turnuva 20 Ağustos’ta sona erecek.

Gruplarında ilk iki sırada yer alan gruplar, eleme maçlarının ardından son 16’lı gruptan başlayıp finale kadar devam ederek kupayı kazanmaya çalışacak.

TURNUVA TAKVİMİ

Turnuvanın ilk gününde ev sahibi ülkeler sahaya çıkacak. Açılış maçında A Grubu’nda yer alan Yeni Zelanda ile Norveç yarın TSİ 10.00’da Auckland kentindeki 50 bin kişilik Eden Park Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

B Grubu’ndaki diğer maçta Avustralya ve İrlanda Cumhuriyeti TSİ 13:00’te Sidney’deki Avustralya Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

BİRÇOK İLK DENEYİM

Karşılaşmaların TRT Spor ve TRT Spor Yıldız kanallarından yayınlanacağı turnuva birçok etkene sahne olacak. İlk kez birden fazla ülkenin ortaklaşa düzenleyeceği düzenlemeye Avustralya ve Yeni Zelanda ortak ev sahipliği yapacak.

Ayrıca bu yıl ilk kez 24 yerine 32 kadro sahaya çıkacak.

Son iki turnuvanın şampiyonu olan ABD, bu turnuvanın favori grupları arasında ortada yer alıyor. 4 kez Dünya Kupası kazanan ABD, aynı zamanda organizasyon tarihinin en başarılı takımı konumunda. Almanya, İngiltere, İspanya ve Fransa da bu şampiyonanın tez kadrolarının ortasında gösteriliyor.

REKOR SEVİYEDE PARA İADESİ

Turnuvada verilecek para ödülü de turnuva tarihinde bir rekor olacak. Bir önceki şampiyonaya göre 80 milyon dolar daha fazla dağıtacak olan FIFA, toplamda 110 milyon doları orta takımlara dağıtacak.

Kupada şampiyon olacak takıma 10 milyon dolar, finale kalan takıma ise 7,5 milyon dolar para ödülü verilecek. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu