Ekonomi

Ülker’in Atalık Kavılca Buğdayı’nın temeli: 13 bin yıllık buğdaydan üretiliyor

Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker, 13 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ve Ardahan’ın merkez köyleri ve Çıldır civarında üretim yapan çiftçilerden satın alınan Atalık Kavılca Buğdayını bilinçlendirmek amacıyla yeni ürününü tüketicileriyle buluşturdu. Sınırlı sayıda üretilen Saklıköy Kavılca Buğdayı ve çikolatalı krema ürünü raflardaki yerini aldı.



Bu özel ürün hakkında bilgi veren Ülker CMO Mustafa Kabakçı, “Kavılca Buğdayı; Vitamin, mineral ve lif açısından zengin içeriğiyle ülkemizin değerli yadigâr buğday çeşitlerinden biridir. Üretiminin yeniden yaygınlaştırılmasına çalışılan bu buğdayla ilgili farkındalığın artırılmasına destek olmak amacıyla %100 Kavılca Buğdayı’ndan çikolata kremalı yeni bir ürün ürettik. Sınırlı sayıda üretilen bu ürünle Kavılca Buğdayı Türkiye’de ilk kez bisküvide kullanıldı. Buğday, Ülker’in değerli hammaddelerinden biri olup, sürdürülebilir hammadde tedariği şirketimizin öncelikleri arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ortaklığında uzun yıllar süren çalışmaların ardından oluşturduğumuz Aliağa Bisküvi Buğdayını Ekim 2022 itibarıyla ürünlerimizde kullanmaya başladık. “Atalık Kavılca’ya ilginin artmasına yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz” Bu yeni çalışmayla buğdaya kavuşacağız” dedi.

vakfikebir-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu